Nieuwbouw

In nieuwbouw wordt door ons veelal glas geplaatst in houten buitenkozijnen. In verband met regelgeving wordt momenteel HR++ glas geplaatst ( hoog rendement glas ). De handeling is meestal globaal sponning schoonmaken, celband plakken, glas plaatsen met eventueel rooster en daarna afkitten.
Bij een nieuwe stal, schuur of tuinhuis zonder isolatiedoelstelling wordt door ons veelal enkelglas geplaatst.

Renovatie

Het vervangen van enkel glas door isolatieglas;
Bij nieuwere bestaande kozijnen is het vaak mogelijk om het enkelglas te vervangen voor isolatieglas. Omdat wij er toch nieuwe glaslatten en neuslatten voorplaatsen kunnen we het er direct op aanpassen. Zijn de sponningen niet geschikt ( meestal bij oudere huizen ) dan frezen wij ze met een speciale frees uit. Vaak is de werk methode dan ook wel intensiever. De werkwijze van glas plaatsen is:

  • Bestaand glas uithalen
  • Sponning schoonmaken of uitfrezen
  • Gronden
  • Glaslatten, opdeklatten en neuslatten pas maken
  • Celband plakken
  • Glas plaatsen
  • Afkitten

Glas breuk of lekke ruit

Bij glas breuk kunnen we snel reageren. We komen bij u opmeten en in overleg wordt het glas geplaatst. Enkelglas is vaak op voorraad isolatieglas duurt meestal wat langer, maar dan [plaatsen wij ook wel een noodvoorziening.
Lekke ruiten komt ook vaak voor. Deze meten we op, bestellen een nieuwe en komen we hem plaatsen. Meestal vervangen we dan ook de glaslatten in verband met beschadiging. De oude ruit nemen we weer mee.

Kitwerk

kitwerkKitwerk langs de beglazing moet volgens de glasplaatsing normen en garantievoorwaarden geregeld worden geïnspecteerd om lekke ruiten en verrotte kozijnen en glaslatten te voorkomen.
Dus bij kitonthechting snijden wij gedeeltelijk of de gehele kitrand langs het glas eruit om het daarna van nieuwe te voorzien.
We kitten of vernieuwen ook sanitair kit in badkamers, wc, keukenbladen, etc. en ook dilatatievoegen voor muren en vloeren.

Glaslatten vervangen

Heeft u glaslatten verrot dan kunnen wij die ook voor u vervangen. Vaak komt het door dat het kitwerk los van het glas zit of het zijn de ventilatielatten waar water van buitenaf onderkruipt en niet meer terugloopt of opdroogt.
Omdat ventilatielatten toch niet afdoende werken vervangen we dat voor neuslatten. Deze lopen geheel over de onderdorpel en zijn van onderen los.
Wij vervangen ook de zij-, boven-, of opdeklatten.

Glazen keukenwand

Steeds vaker zien we de achterwand van een keuken uitgevoerd in glas. De standaard tegels of beplating maken dan plaats voor een hoogwaardige glazen toepassing. Er bestaan diverse soorten en ze zijn in vrijwel alle ralkleuren verkrijgbaar. Het is ook in extra helderglas uit te voeren zodat je met lichte kleuren nagenoeg de groene uitstraling kunt voorkomen.

Voordeel van glas is:

  • Makkelijk te reinigen
  • Geen last van vieze voegen
  • Het geeft een mooi en modern strak uiterlijk

Voor we het kunnen bestellen komen wij het eerst precies opmeten voor de afmetingen en de locatie van de mogelijke
wandcontactdozen vast te stellen. Eventueel kunnen we het ook over bestaande tegels plakken mits het redelijk vlak is.