Bij schilderen of glaszetten komen wij ook wel eens houtrot tegen. Het komt meestal voor aan een dakgoot, geveloverstek, houten geveldelen, onderaan een kozijn of deur of het blijft beperkt tot enkele glaslatten en onderlatten.

Dakgoot

Houtrot aan een dakgoot komt meestal door een lekke dakgoot. Dan laten wij of de klant een loodgieter komen om het lek te dichten. Om een dakgoot te repareren, vervangen we meestal houtdelen of zagen het houtrot eruit en zetten er een nieuw stuk in. De dakgoot kan ook zo slecht zijn dat hij helemaal vernieuwd moet worden.

Overstek en geveldelen

Houtrot aan overstek of windveren en geveldelen komt meestal door foute constructies of er zijn geen geschikte materialen voor gebruikt. Er kunnen ook openstaande verbindingen zijn of kopshout waar water tussen of in kan komen Het water trekt dan in het hout. Doordat er verf op de buitenkant zit kan het vocht niet weg en gaat het rotten. Meestal vervangen wij het door nieuwe houtdelen, maar het kan ook zo klein zijn dat we het met een flexibele pasta opvullen. Mochten er meerdere rotte plekken zijn dan kunnen we het geheel ook vernieuwen.

Kozijnen en deuren

houtrot_2Bij houtrot van kozijnen en deuren is de oorzaak meestal inwatering tussen verstekken en naden of onthechting van de kitlinten langs de beglazing. Er kunnen ook andere oorzaken zijn, zoals klemmende ramen of deuren. Ook kan het zijn dat er te weinig speling zit tussen de beide delen, of dat het kozijn te dichtbij de grond of zelfs in de grond staat.
Om zoiets te repareren met nieuwe stukken hout of renovatiepasta blijft het toch wel kwetsbaar, omdat het rot meestal op verbindingspunten zit. Omdat hout eigenlijk altijd werkt, krijg je gauw weer scheuren op de verbinding en aanhechting. Onze voorkeur gaat uit naar gehele vervanging.

Glaslatten

Bij schilderen kom je vaak verrotte glaslatten tegen. Meestal zijn dat de onderste of de zijlatten. Vaak komt dat doordat het kitwerk los van het glas is of het zijn de ventilatielatten waar water van binnen af onderkruipt en niet weer terug loopt of opdroogt. Omdat ventilatielatten toch niet afdoende werken, vervangen we dat voor neuslatten die geheel over de onderdorpel loopt en van onder los is. Maar de zij- of boven- en opdeklatten vervangen wij ook.

Nieuwe kozijnen / deuren

Het makkelijke van ons bedrijf is als u ook nieuwe kozijnen, deuren, ramen, etc. nodig bent kunnen wij die ook leveren uit eigen productie. Wij werken en maken van een ruw houten balk tot een keurig afgelakt kozijn met de werkwijze van:

  • Schaven
  • Frezen
  • In elkaar zetten
  • In de grondverf spuiten
  • Glas opmaten
  • Afmonteren plaatsen of in metselen
  • Glas plaatsen
  • Schuren
  • Voorlakken
  • Aflakken